A gyógyító levek királya a Tönkölybúzafűlé! vol.2

A Tökéletes fehérjeforrás

Az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A és C – vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban.Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Segít az emésztésben és a belső szervek működésében.Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében. Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy “tökéletes étel”. 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével!

Erőteljesen lúgosító hatású, kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani. Az aminosavak külső bevitele azért fontos, mert hiányuk esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek, romlik az emésztés, gyengülhet az immunrendszer, idő előtti öregedés következhet be.

Enzimtartalma szinte egyedülálló, rendkívül sok benne a zsírbontó lipáz, a fehérje- és keményítőemésztést segítő proteáz, illetve amiláz, a szívizomszöveteket karbantartó transzhidrogenáz, valamint a sejtek öregedését lassító, szervezetünket a sugárzástól védő, gyulladáscsökkentő szuperoxid – dismutáz (SOD) enzim.A búzafű magas enzim tartalma miatt erősen tisztító hatású, ezáltal elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel és nyákosító anyagokkal. Először lehet, hogy émelygést fogunk érezni, amely azt mutatja, hogy a méregtelenítés beindult a testünkben.

Előfordulhat erős hasmenés, fokozottabb izzadás, illetve aluszékonyság is, melyek mind feltétlen jelei a szervezet tisztulásának. Lehetőség szerint a búzafű fogyasztását követően egy órán belül ne együnk szilárd ételt.Jelenleg nálunk Tönkölybúzafű-Almalé formájában veheted magadhoz, de hamarosan sokféle verzióban és magában is kérheted boltjainkban! Már minden üzletünkben elérhető!Búzafűlé folytatása következik a jövőheti

Mennyit igyál a Tönkölybúzafű- Almaléből egy nap?

Mi azt javasoljuk, hogy ne fogyassz belőle túlzottan! (max. 0,5 dl/nap tisztán. Almalével keverve is, maximum 2,5 dl) Ez garancia, hogy kordában tartja a szervezeted és ellenállóbb, energikusabb leszel, mint valaha! A fogyasztásáról kérj tanácsot tőlünk boltjainkban személyesen is!

A gyógyító levek királya a Tönkölybúzafűlé! vol.1

A tönkölybúzafű (Triticum spelta) leve jelenleg a világ egyik legnépszerűbb új, antioxidánsokban gazdag, egészséges táplálékkiegészítőjévé vált. Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, az Óind – kultúrában.Tönkölybúza, az örök fiatalság elérhető forrása!A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve AnnWigmore használta, a már világhírű Hippokrates Health Institute megalapítója.

A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat.„Nem ígérem, hogy a búzafű halhatatlanságot ad, ám egyre elevenebbnek érzed majd magad tőle, mert a vér tisztításával és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatát.” (Ann Wigmore)Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből.

A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket.Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják.

A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.A búzafű egyszerre méregtelenít és – a táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.

A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van.Jelenleg nálunk Tönkölybúzafű-Almalé formájában veheted magadhoz, de hamarosan sokféle verzíóban és magában is kérheted boltjainkban! Jelenleg, csak a Bikás Parknál lévő üzletünknél kapható!

Mennyit igyál a Tönkölybúzafű- Almaléből egy nap?

Mi azt javasoljuk, hogy ne fogyassz belőle túlzottan! (max. 0,5 dl/nap tisztán. Almalével keverve is, maximum 2,5 dl) Ez garancia, hogy kordában tartja a szervezeted és ellenállóbb, energikusabb leszel, mint valaha! A fogyasztásáról kérj tanácsot tőlünk boltjainkban személyesen is! ?

A népi gyógyászat csodaszere a Fekete retek!

A retekféléket évezredek óta termeszti az emberiség, már az ókori Egyiptomban is rendszeres szereplője volt az étrendnek, de emellett gyógyító szerként is alkalmazták. A fekete retek főleg késő ősztől elérhető és lehetőséget ad arra, hogy a vitaminhiányos téli időszakban pótolhassuk a nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket. A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra.

Stimulálja és erősíti a májat, hozzájárul a májsejtek megfelelő működéséhez, regenerációjához. Az epehólyag működését is serkenti, fokozza az epe kiválasztását, ennek a tulajdonságának köszönhetően megakadályozza az epekövek kialakulását. Népgyógyászati ismeretek szerint a fekete retek leve az egyetlen, amely képes “elmorzsolni” és feloldani az epekövet.Természetes vízhajtó és méregtelenítő, gyorsítja és hatékonyabbá teszi a szervezet azon folyamatait, melynek során a káros és felesleges anyagokat eltávolítjuk.

Ez azért is rendkívül előnyös, mert a szervezetünkben esetlegesen megtalálható kórokozókat is kiüríti. A fekete rekekben található egyik vegyület, a raphanin hormon-kiegyensúlyozó hatással bír, elsősorban a pajzsmirigyre van jótékony hatással, ennek köszönhetően a rendszeres fogyasztásával képesek lehetünk elkerülni a pajzsmirigyet érintő betegségeket.

A fekete retek az egyik legjobb házi szer a felső légúti fertőzések, betegségek kezelésére, a kellemetlen tünetek, például a köhögés, a torokfájás az orrdugulás kezelésére. A fekete retek leve hatékony lehet a bronchitis, az influenza, a torokgyulladás vagy akár a krónikus köhögés kezelésében is. Egyszerű és olcsó köhögéscsillapító és váladékcsökkentő.A fekete retket megtalálhatjátok a Breuss levünkben!

Mennyit igyál a Breuss léből egy nap?Mi azt javasoljuk, hogy ne fogyassz belőle túlzottan (max. 2,5-5 dl/nap) sokat, hiszen a szervezeted nem fogja befogadni és nem szabad túltolni sem a Breuss levet a fenti indokok miatt sem! Viszont garancia, hogy kordában tartja a szervezeted!

A zeller, amit mindenki imád!

A meleg, napos helyeket kedveli. Ismert népies neve celler. Értéke inkább gyökérgumójában rejlik, de a szárát is hasznosítják. A görögök már az ókorban fogyasztották gyógyító erejéért, és ezernyi jó tulajdonsággal ruházták föl. Széles körben elterjedt az a hit is, hogy a zeller nemivágy-serkentőként hatásos, de ez klinikailag nem bizonyított. Hazánkban a reneszánszban vált konyhakerti növénnyé.

A nagyvilágban három változata terjedt el, hazánkban a gumós fajtát termelik. A halványító és metélő zeller levélnyele 25-45 mg/100g C-vitamint tartalmaz, míg a gumós változatában csak nyomokban lelhető fel ez a típusú vitamin.

Miért jó a zeller?

A zeller – a petrezselyemmel együtt – azon népi gyógy- és fűszernövények közé tartozik, amelyek erős vízhajtó hatásúak. A népi gyógyászat szerint még arra is képes, hogy a vesehomokot kihajtsa

A zeller nagy értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is. A levele tartalmaz illóolajat (limonént, szelinént, alkil-ftalidokat), furokumarinokat és flavonoidokat is. A zeller serkentőleg hat a veseműködésre. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.

A zellert megtalálhatjátok a Breuss levünkben is! 😉

Mennyit igyál a Breuss léből egy nap?

Mi azt javasoljuk, hogy ne fogyassz belőle túlzottan (max. 2,5-5 dl/nap) sokat, hiszen a szervezeted nem fogja befogadni és nem szabad túltolni sem a Breuss levet a fenti indokok miatt sem! Viszont garancia, hogy kordában tartja a szervezeted!

A zöldséglevek jótékony hatása az egészségedre!

“A zöldségek áldásos hatásai régóta ismeretesek, akár nyers, akár feldolgozott állapotukban, de zöldséglé formájában is. Amerikai kutatók szerint az egyes zöldséglevek például olyan komoly betegségeket is képesek kivédeni, mint az Alzheimer-kór.

Az Alzheimer-kór kutatása során számos biokémiai eltérést igazoltak a szakemberek, de kialakulásának okát a mai napig nem tudják biztosan. Nem található hajlamosító vagy egyértelmű előre jelző tényező, ami alapján megmondhatnák, hogy kiknél alakul ki ez a betegség.

Az amerikai King Countyban úttörő kutatást végeztek az Alzheimer-kór kialakulásával kapcsolatban. A Kame Projekt keretében 1836 japán származású személyt vizsgáltak 1992-től 2001-ig. Fordított arányosságot fedeztek fel a természetes vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség és gyümölcslevek fogyasztásának mértéke és a betegség kialakulása között, vagyis minél többször fogyasztottak egy héten a levekből a vizsgált személyek, annál kisebb volt a szellemi leépüléssel járó betegség kialakulásának a kockázata.

Egyértelműen igazolták, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében. Ez a fontos információ még inkább arra sarkallhatja a szakembereket, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztására hívják fel az emberek figyelmét, hiszen most már egyértelmű, hogy nem csak a szív és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, de e kór minél későbbi kialakulásában vagy kivédésében is fontos lehet.

Egy pohár zöldséglével könnyedén biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges napi zöldségadagunkat. Ennek fogyasztásával azonnal ellátjuk a szervezetünket a szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal. Folyadékként fogyasztva szervezetünk ugyanis könnyebben felszívja a tápanyagokat és vitaminokat, míg szilárd formában fogyasztva szervezetünknek szét kell választania a tápanyagokat a rostanyagoktól.”…….

A sárgarépa levének jótékony hatásai az egészségedre!

A sárgarépa eredetileg Közép-Ázsiából származik. Az akkoriban még vékony, kemény gyökérfélét a spanyolok közvetítésével ismerte meg Európa az i. sz. I. század környékén.Sokáig fehér, sárga és lila változata létezett, a ma ismert narancsszínt holland kertészeknek köszönhetjük, akik új zöldségfélével akartak kedveskedni a királyi családnak, még az 1600-as években.

Energiatartalma mindössze 52 kcal (218 kJ) tíz dekánként, ami nagyjából 7 perc szobabiciklizés energiájának felel meg. Igen gazdag tápanyagokban, B1-, B2- és B6-, valamint C-vitamint tartalmaz, az ásványi anyagok közül kalcium és foszfor mellett vas is van benne.Béta-karotinból – amely az A-vitamin úgynevezett provitaminja – körülbelül 7-15 mg-ot, szénhidrátból átlagosan 6-7 grammot tartalmaz 100 grammonként. Igazi bőrvédő mindenes: rendszeres fogyasztása segít a bőr víztartalmának megőrzésében, szerepet játszik a faggyú- és verejtékmirigyek szabályozásában, és a béta-karotin védelmet nyújt a napégés ellen is.

Az egész évben beszerezhető sárgarépa fogyasztása ajánlott immunerősítő kúrákban, egyes szakértők szerint még néhány daganatos betegség ellen is védelmet nyújthat. Kifejezetten fontos szerepet kap a szív- és keringési rendszer betegségeinek diétájában. Kutatások szerint napi két adag, azaz mintegy 20 dkg sárgarépa fogyasztása néhány héten belül jelentősen, mintegy 10%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Mennyit igyál belőle egy nap?A tudatos lé fogyasztás ismérve a mértékletesség és az átgondoltság! Mivel hivatalosan már napi 5 dkg sárgarépa fogyasztása fedezi szervezetünk béta-karotin szükségletét éppen ezért 2-3 dl-nél többet egyszerre nem javasoljuk, hogy fogyassz belőle naponta! Túladagolni nem tudod, éppen ezért bármennyit ihatnál belőle, de a fölösleg úgy is megy a kukába!

Magadhoz veheted boltunkban sima Répalé, vagy Breuss lé formájában is a szükséges mennyiséget!Légy tudatos és használd a zöldségek és gyümölcsök erejét tervezetten, heti bontásban, mennyiségeknek megfelelően elosztva! Mindig teszteld piciben magadon a levek hatásait és nyugodtan kérj tőlünk tanácsot a boltunkban, ha elakadtál!

A Céklalé maga az élet!

A cékla kétségtelenül az egyik legegészségesebb zöldségféle a világon, hazánkban viszont szinte csak savanyúságként fogyasztjuk. Pedig ennél jóval sokoldalúbb, ráadásul számos módon jótékonyan hat egész szervezetünkre.Növelheti a férfiak libidóját!

A céklában sok a cink, amelynek rendszeres, moderált dózisú fogyasztása férfiak esetében nem csak a libidót növelheti meg, hanem csökkenti a korai magömlés és a merevedési zavarok kialakulásának esélyét – emellett pedig növeli a tesztoszteronszintet.Védi a prosztata egészségét!Egy kutatás szerint a cékla magas cinktartalma miatt férfiak esetében a prosztaták egészségét is segíthet megőrizni, illetve hozzájárul a szerv megfelelő működéséhez.

A benne található alfa liponsavnak köszönhetően pedig a csontok egészségéhez is hozzáteszi a magáét, illetve megköti a nehézfémeket.Hatásos lehet Alzheimer-kór ellen!A cékla nagyon jót tesz az agynak. Szép, élénk bíbor színét a betanin nevű anyag adja, amely egy kutatás szerint segíthet megakadályozni azoknak a lerakódásoknak a kialakulását az agyban, amelyek az Alzheimer-kórért is felelősek.

A nyers céklalé fogyasztása szintén hatásos.Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát!A céklában található, betalain nevű antioxidáns, puffadásgátló és méregtelenítő hatású. Ha rendszeresen esszük, azzal csökkentjük a hasnyálmirigyrák, a mellrák, illetve a prosztatarák kialakulásának esélyét.Méregtelenít!Ahogy az előbbiekben említettük, a betalain fontos szerepet játszik a test méregtelenítő folyamatainak élénkítésében.

Amikor a cékla pigmentjei bekerülnek a véráramba, elpusztítják a felgyülemlett méreganyagokat, tisztítják a vért és tehermentesítik a májat. A zöldség mangántartalma pedig támogatja az immunrendszert és a vesék működését.Gátolja a puffadást!A puffadás egyfajta immunválasz arra, ha valami nincs rendben a szervezetben, a cékla pedig hatékonyan veszi fel vele a versenyt.

Védi a sejteket, rosttartalma pedig segít emelni a fehérvérsejtszámot és az antioxidáns enzimek szintjét, segítve az immunrendszert az idegen sejtek, betegségek elpusztításában.Támogatja az immunrendszert!A cékla magas cinktartalma miatt az immunrendszert is segíthet erősíteni, így szervezetünk sokkal könnyebben küzdi le a fertőzéseket, illetve betegségek után hamarabb regenerálódik.Segíthet szabályozni a szívritmust!A cékla, illetve a cékla zöldje tele van káliummal. A kálium fontos a szívritmus és az idegek szabályozásához, ezért a céklafogyasztás jót tesz a szívnek, a keringésnek és az egész érrendszer, illetve az erek egészségének is.

Emellett segíthet csökkenteni a vérnyomást a benne található nitrátoknak köszönhetően. Egy kutatás szerint erre a célra a nyers céklalé hatékonyabb, mint a főtt vagy párolt cékla, de mindkettő fogyasztása nagyon hasznos.Csökkenti a vérnyomást!A cékla nitráttartalma emésztés után nitrátsavvá alakul, amely értágító hatású, így serkenti a vérkeringést és csökkenti a vérnyomást – különösen a cékla fogyasztása áldásos hatású ebből a szempontból.Energiát ad sportolás előtt is ajánlott céklát fogyasztani, mert kitartóbbak lehetünk tőle.

Egy 2014-ben készült kutatás szerint azok a kerékpározók, akik tekerés előtt céklalevet ittak, 15 százalékkal hosszabb ideig bírták a terhelést.

Mennyit igyál belőle egy nap?Mi azt javasoljuk, hogy a mértékletes és inkább rendszeres fogyasztása mellett dönts. Napi 2 dl reggel fogyasztva segít beindítani az életet. Inkább kombináld gyümölcslevekkel sokszori kis mennyiségekkel, a nap több időszakára elosztva. Például az Alma-Cékla lé igen jótékony hatású együtt! Akkut megbetegedések esetén növeld a mértéket csak!

A Breuss lé jótékony hatása

BREUSS LÉ és BREUSS kúraRudolf Breuss (1899. – 1990.) osztrák származású természetgyógyász, a nevéről elnevezett Breuss-kúra és -masszázs kidolgozója.

Állítása szerint több mint 45 ezer ember gyógyult meg a kúrájával. Népszerű könyve számos nyelvre lett lefordítva és több mint 1 millió példányban kelt el. A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel címmel jelent meg magyarul.Az orvostársadalom hozzáállása eltérő. Sokan élesen bírálják, hogy a rákkúrája káros és alultápláltságot okoz, mások elismerik és hatásosnak nevezik azt.

Breuss a léböjt-kúráját rák és más betegségek ellen dolgozta ki. Megfogalmazása szerint, ha a szervezet nem kap építő tápanyagokat, csak olyat, amelyek a kiválasztáshoz és a lebontáshoz szükségesek, akkor a rákos daganat éhen hal. Kúrája hatásosan alkalmazható leukémia, reuma, köszvény, ízületi gyulladások, gyomorbántalmak, meszesedések (ér és csont), magas- és alacsony vérnyomás, bronchitis, bőrfertőzések, epe- és májbetegségek, a nemi szervek betegségei (méh, petefészek, prosztata, here), neuralgikus elváltozások, szív- és szembetegségek, hurutos betegségek, vashiány, vészes vérszegénység, vérmérgezés ellen és alkohol-, illetve nikotin elvonókúraként is.

A szervezet salakmentesítéseként megelőzésként is alkalmazható.A kúra időtartama 42 nap. Ezalatt az egyén nem ehet, csak zöldségleveket (céklalé, sárgarépalé, zellerlé, reteklé) és gyógyteákat ihat. A zöldséglevek közül rák esetében a legfontosabb alapanyag a céklalé. Májrák esetén még burgonyalé is fogyasztandó. A sárgarépa a cukor- és karotintartalma, a zeller a foszfortartalma miatt fontos.

A zöldséglevek elfogyasztott napi mennyisége negyed-fél liter, amelyet vízzel kell felhígítani. A gyógyteák zsálya, zsurlófű, csalán, porcsinfű, orbáncfű, gólyaorrfű kombinációjából és hagymalevesből tevődnek össze. Ezeket bizonyos betegségeknél még ki kell egészíteni további teákkal.Rákkúra és komoly betegségek esetén természetgyógyász felügyelete ajánlott. Gyógyszerek szedése tilos és injekciókúrát, sugárkezelést nem szabad egyidejűleg alkalmazni, mert a léböjt-kúrát hatástalanítja.

Operáció után csak 2-3 hónap múlva szabad megkezdeni. A kúra alatt béltisztítás javasolt. A kúra megtörésére további szabályok vonatkoznak.A Breuss-kúra előnye (más kúrákkal szemben), hogy az ember teljes munkakapacitása megmarad, teljesítménye nem csökken, hanem idővel növekszik.

Mi azt javasoljuk, hogy ne fogyassz belőle túlzottan (max. 2,5-5 dl/nap) sokat, hiszen a szervezeted nem fogja befogadni és nem szabad túltolni sem a Breuss levet a fenti indokok miatt sem! Viszont garancia, hogy kordában tartja a szervezeted!