“A zöldségek áldásos hatásai régóta ismeretesek, akár nyers, akár feldolgozott állapotukban, de zöldséglé formájában is. Amerikai kutatók szerint az egyes zöldséglevek például olyan komoly betegségeket is képesek kivédeni, mint az Alzheimer-kór.
Az Alzheimer-kór kutatása során számos biokémiai eltérést igazoltak a szakemberek, de kialakulásának okát a mai napig nem tudják biztosan. Nem található hajlamosító vagy egyértelmű előre jelző tényező, ami alapján megmondhatnák, hogy kiknél alakul ki ez a betegség.
Az amerikai King Countyban úttörő kutatást végeztek az Alzheimer-kór kialakulásával kapcsolatban. A Kame Projekt keretében 1836 japán származású személyt vizsgáltak 1992-től 2001-ig. Fordított arányosságot fedeztek fel a természetes vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség és gyümölcslevek fogyasztásának mértéke és a betegség kialakulása között, vagyis minél többször fogyasztottak egy héten a levekből a vizsgált személyek, annál kisebb volt a szellemi leépüléssel járó betegség kialakulásának a kockázata.
Egyértelműen igazolták, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében. Ez a fontos információ még inkább arra sarkallhatja a szakembereket, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztására hívják fel az emberek figyelmét, hiszen most már egyértelmű, hogy nem csak a szív és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, de e kór minél későbbi kialakulásában vagy kivédésében is fontos lehet.
Egy pohár zöldséglével könnyedén biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges napi zöldségadagunkat. Ennek fogyasztásával azonnal ellátjuk a szervezetünket a szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal. Folyadékként fogyasztva szervezetünk ugyanis könnyebben felszívja a tápanyagokat és vitaminokat, míg szilárd formában fogyasztva szervezetünknek szét kell választania a tápanyagokat a rostanyagoktól.”…….