Az alma-kivi lé az igazi C vitamin bomba!

Az alma és a kivi együtt kifejezetten sokat tehet az egészséged megőrzésért és a már kialakult egészségügyi panaszok enyhítésében.Ezért kell minden nap kivit enni/inni: ?A kivi egészségügyi előnyei közé tartozik a bőrtónus és textúra javítása, a vérnyomás csökkentése, valamint a szívbetegség és az agyérgörcs megelőzése is.

Egy közepes méretű kivi a következőket tartalmazza: Kalória: 42 Fehérje: 0,8 gramm Teljes zsírtartalom: 0,4 gramm Rost: 2,1 gramm C-vitamin: 64 milligramm A-vitamin: 3 mikrogramm Vas: 0,2 milligramm Kálium: 252 milligramm Folát: 17 mikrogrammA kis méretű gyümölcsben a létfontosságú tápanyagok, az E-vitamin, a réz, a K-vitamin, a kolin, a magnézium és a foszfor nagy mennyisége is fellelhető.

A kiviben ráadásul több a C-vitamin, mint a legtöbb más gyümölcsben. A bőr támasztórendszere, a kollagén, melynek egyik legfontosabb tápanyaga a C-vitamin, amely antioxidánsként működik a szervezetünkben, és megakadályozza a napfény, a légszennyezés és a füst okozta károsodások kialakulását, kisimítja a ráncokat, és javítja a bőr általános textúráját.

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztását már régóta összefüggésbe hozzák a szívbetegség, a diabétesz, a rák és más betegségek csökkent kockázatával. Több kutatás is kimutatta, hogy a kivihez hasonló növényi élelmiszerek az elhízás és az általános halálozás kockázatát is csökkentik.

Mennyit igyál belőle egy nap?

A kivit gyakorlatilag nem tudod túladagolni, bár almával együtt elég gazdag tápanyagban, éppen ezért a fölösleg megy a “kukába”, ha túl sokat iszol belőle! Napi 3-5 dl fogyasztása többszöri elosztásban javasolt, ez bőven fedezi a szervezet szükségleteit!

Betegségekkel teli időszakban és konkrét a fentiekben fennálló panaszok esetén kifejezetten javallt az alma-kivi fogyasztás!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük